Kun jij de factuur van de dierenarts niet meer betalen? 

Een huisdier kan de ideale huisgenoot zijn: hij is er altijd wanneer je thuiskomt en kan een groot deel van je eenzaamheid wegnemen. Voor veel mensen is het dan ook een nachtmerrie wanneer hun huisdier iets overkomt. Helaas zijn er steeds meer mensen die in de problemen komen wanneer hun huisdier naar de dierenarts moet. De kosten van een behandeling kunnen heel snel oplopen en niet iedereen is in staat om deze kosten te betalen. Je wilt je huisdier echter wel de zorg geven die het nodig heeft, dus er ontstaat een probleem: waar haal je het geld vandaan? Om dit soort problemen te voorkomen, kun je een huisdierverzekering Univé afsluiten. Wij leggen je uit wat je daarvan verwachten kunt. 

Sluit een verzekering af voor je huisdier

Mensen zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten omdat medische hulp duur is. Je wilt niet in een situatie belanden waarin je geen zorg afneemt, omdat je het simpelweg niet kunt betalen. Om die reden sluit je een verzekering af zodat we met elkaar alle zorgkosten dragen. Voor huisdieren is een zorgverzekering niet verplicht, maar wel een mogelijkheid.

Met deze polis betaal je iedere maand een klein bedrag en in ruil daarvoor neemt je verzekeraar tot maar liefst tachtig procent van de kosten voor zijn rekening die je aan de dierenarts moet betalen. Neem je dus bijvoorbeeld een huisdierverzekering kat, dan hoef je niet bang te zijn dat je je zieke kat niet de zorg kan geven die het nodig heeft. Dat lucht op. 

Wat mag je van je verzekering verwachten? 

De verzekering die je voor je huisdier afsluit, is in grote lijnen gelijk aan je eigen zorgverzekering: word je dier ziek, dan kun je met je trouwe viervoeter naar de dierenarts. De kosten van het onderzoek en de eventuele behandeling worden tot tachtig procent vergoed door je verzekeraar. Je dier is verzekerd bij ongevallen, ziektes en aandoeningen. Mocht je dier medicatie moeten gaan gebruiken, dan zal ook dit door je verzekeraar grotendeels betaald worden.

Zo kun je er zeker van zijn dat je je basiszorg kunt toepassen op je dier en dat deze hopelijk snel weer zal herstellen. Let er wel op dat je je verzekering pas na een tijdje mag gebruiken. Je kunt dus niet pas op het moment dat je dier ziek wordt, een verzekering afsluiten omdat je dan te laat bent. Regel je zaakjes daarom op tijd. 

Breid je verzekering uit met deze extra dekkingen 

Net als je eigen zorgverzekering, kun je ook de polis van je huisdier uitbreiden met extra dekkingen. Heb je een dier dat wat meer beweging nodig heeft omdat het bijvoorbeeld gewrichtsproblemen heeft? Dan kun je een pakket voor beweegzorg toevoegen. Je dier mag dan fysiotherapie en/of hydrotherapie ondergaan tot een bedrag van 500 euro per jaar. Je kunt ook een pakket voor gebitszorg nemen. Een gezond gebit is namelijk een gezond dier, dus zorg ervoor dat je hier aandacht aan besteedt.

Reis je veel met je dier? Dan kun je ook een reisverzekering voor hem afsluiten. Zo kunnen jullie samen op avontuur met ieder een goede verzekering. Wil je alles in één keer regelen? Kijk dan even op de site van je verzekeraar om te zien wat de opties zijn. Vervolgens stel je met een paar muisklikken je ideale polis samen. Mocht je huisdier ineens ziek worden, dan kun je met een gerust hart een afspraak boeken bij je vaste dierenarts. Je verzekeraar schrijft namelijk geen arts voor.