Fotoshoot met je kat

Fotoshoot met je kat

Ze zijn lief, eigenwijs, schattig en vooral onvoorspelbaar. Katten foto’s en zeker ook kattenfilmpjes op social media zijn populair. Een fotosessie met je kat kan heel leuk zijn of ervaren worden als een ramp. Dit laatste is misschien wel iets overdreven maar toch een kat staat wel bovenaan het lijstje meest eigenwijze dieren. Toch is het prima te doen om dit prachtige beestje mooi op de foto te krijgen. Hierbij wat tips hoe je katten makkelijker en beter op de foto zet.

Door geluid te maken, denk aan een rammelende zak kattenbrokjes, een piepend katten speeltje, gekraak van een zakje snoep etc, zorg je voor een aandachtspunt waar de kat zijn ogen naar richt. Hierdoor kijkt de kat niet alleen de juiste kant op maar is zijn blik geïnteresseerd en nieuwsgierig.

Het is beter om zonder flits te fotograferen want met flits heb je kans dat je de kat afschrikt. En op de juiste tijdstippen is natuurlijk licht veel mooier dan een flits. 

Als je katten speeltjes gevuld met kattenkruid koopt zal je zien dat de meeste katten daar niet af kunnen blijven. Ze vinden de geur van dat spul meg lekker. Waardoor jij dus makkelijker een foto kan maken.

cute, cats, kittens-3273789.jpg